Menu

Vegan pulled pork

Toen ik mijn vriend leerde kennen, toen we allebei nog vlees aten, hadden we onze eerste date in een restaurantje in Breda. We bestelden allebei een broodje pulled pork, al weet ik echt niet meer of ik daar door al mijn zenuwen echt van heb genoten. Ik denk nog vaak terug aan deze eerste date, maar dat broodje pulled pork, ja, dat is toch wel een beetje jammer met alles wat ik nu weet.

Dat ik nu plantaardig eet betekent niet dat ik nu niet van lekkere broodjes met veel saus kan genieten! Je komt vaker veganistische varianten op de pulled pork tegen, maar vrijwel altijd wordt er jackfruit gebruikt. Nu vind ik dit zeker ook lekker, maar voor het milieu probeer ik dit niet al te vaak te gebruiken. Dat bracht me op het idee van geraspte wortel. Gewoon uit Nederland, overal verkrijgbaar en erg voedzaam. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde als de versie met vlees en is het dus wel echt een ander gerecht, maar ook zeker erg lekker! En door het gebruik van groenten ook heel veel gezonder. Probeer het zelf!

Aantal: 4 broodjes
Duur: 50 minuten

Ingredi├źnten:

 • 1 rode ui
 • 5 tenen knoflook
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 3 el maple syrup
 • 4 el appelciderazijn
 • 3 el sojasaus
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl komijn
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 tl liquid smoke (of gerookt paprikapoeder)
 • 2 tl mosterd
 • 500 gram wortels
 • Broodjes, komkommer, tomaat, sla.


Bereiding:

 1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el sojasaus in de pan en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en roerbak deze nog 1 minuut mee.
 2. Voeg tomatenblokjes, maple syrup, appelciderazijn, rest van de sojasaus, cayennepeper, komijn en paprikapoeder toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten inkoken. Voeg het mengsel toe aan de blender en blend tot een glad mengsel. Roer er de liquid smoke en mosterd door. Laat even afkoelen.
 3. Verhit de oven voor op 200 graden Celcius.
 4. Rasp de wortel. Roer de wortel door de saus en verdeel over een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 20 minuten, tot de saus iets is ingekookt.
 5. Serveer op een broodje met plakjes sla, komkommer en tomaat.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden