Menu

Vegan Surinaamse roti

Dit is echt mijn lievelingsgerecht! Tijdens mijn co-schap in Suriname was iedere maandag rotidag en iedere maandag keek ik er weer naar uit. Roti wordt oorspronkelijk geserveerd met stukken kip met bot, niet erg vegan dus. Om mijn lievelingsgerecht te kunnen blijven eten heb ik mijn eigen recept ontwikkeld met kikkererwten. Wat mij betreft net zo lekker en een stuk diervriendelijker. De rotivellen haal je bij een Surinaamse/Indonesische toko of in een Aziatische supermarkt. Helaas waren ze hier in Maastricht niet te vinden, dus gebruikte in chapativellen. Maar ik zou je aanraden te zoeken naar de echte vellen, want die zijn wel het aller lekkerst!

Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur

Ingredi├źnten:

  • 4 rotivellen
  • 1 kilo aardappel
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 gram sperziebonen (of kouseband als je dat kunt vinden, dit bereid je wel iets anders dan sperziebonen)
  • 2 blikken kikkererwten
  • 3 bouillonblokjes opgelost in 1 liter water
  • 4 eetlepels Hindoestaanse massala kruiden
  • 2 eetlepels kerriepoeder


Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappel en snijdt in hapklare stukjes. 
  2. Verhit olie in een grote pan en bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de Hindoestaanse massala en de kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de aardappel toe aan de pan en voeg zoveel water toe dat alle aardappel net onder water staat. Laat 1 uur onder regelmatig roeren koken. 
  3. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 30 minuten meekoken. Voeg eventueel nog wat extra massalakruiden toe. 
  4. Breng een pannetje water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar. 
  5. Verwarm de rotivellen kort in de magnetron (of in een droge koekenpan).
  6. Serveer op een bord met een rotivel, aardappelmengsel en sperziebonen. Eet met je handen door stukjes rotivel af te scheuren en hier hapjes mee te pakken.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden