Menu

Vegan Snickers taart

Oh jongens, deze taart is echt zo lekker! Vroeger at ik eigenlijk nooit Snickers, ik was meer van de Twix en de Milky Way. Maar kort voordat ik vegan werd ontdekte ik dat een Snickers eigenlijk veel lekkerder is. Maar ja, helaas dus niet vegan. De smaken van deze taart zijn geïnspireerd op deze reep. Een chocolade cake, gevuld met dadelcaramel en afgesmeerd met pindakaas-botercréme. En om het helemaal af te maken een drip van chocolade en bestrooid met zoute pinda's. Loopt het water je al in de mond? Leuk projectje voor komend weekend?

Aantal: 1 taart, geschikt voor ongeveer 16 personen
Duur: 1 uur bakken + afkoelen, 1 uur voor decoratie + 1 uur afkoelen

Ingrediënten cake:

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 450 gram suiker
  • 80 gram cacao
  • Snuf zout
  • 600 ml sojamelk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanilleextract


Ingrediënten dadelcaramel:

  • 150 gram dadels
  • 1,5 el pindakaas
  • 2 el sojamelk


Ingrediënten pindakaas-botercrème:

  • 125 gram plantaardige boter (ik gebruikte half gezouten en half ongezouten Flora boter)
  • 250 gram smeuige pindakaas
  • 150 gram poedersuiker


Ingrediënten drip:

  • 150 gram pure chocola
  • 20 gram kokosolie


Ter decoratie:

  • 1-2 handjes gezouten pinda's
  • Overgebleven pindakaas-botercrème en wat overgebleven chocolade drip

Bereiding:

  1. Start met de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, cacao en zout in een grote kom. Voeg sojamelk, zonnebloemolie en vanille-extract toe en roer tot alles net gemengd is. Vet twee springvormen van 18 cm in met olie en/of bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar (een satéprikker moet er droog uitkomen, kruimels mogen wel).
  2. Laat de cake volledig afkoelen, anders smelt je crème.
  3. Maak de dadelcaramel. Pureer hiervoor de dadels met de pindakaas en sojamelk in de keukenmachine tot een gladde pasta. Als je stevige/droge dadels gebruikt, laat deze dan minimaal 15 minuten in heet water weken alvorens te pureren.
  4. Maak de pindakaas-botercrème. Mix pindakaas, zachte boter en poedersuiker met een mixer tot een gladde crème. Voeg naar smaak eventueel wat extra pindakaas of juist extra poedersuiker toe.
  5. Nu is het tijd om de taart op te maken. Als je cakes een bolle bovenkant hebben gekregen, snijd hier dan eerst een stukje vanaf. Dit maakt het stapelen makkelijker. Verdeel de caramel over de bovenkant van de onderste laag en plaats hier de tweede laag bovenop. Ik vind het het fijnst om de bovenkanten van de taart op elkaar te plaatsen, zo houd je de meest platte kant boven.
  6. Besmeer de zijkant en bovenkant van de taart met de pindakaas-botercrème. Ik hield genoeg crème over om later nog toeven van te spuiten. Plaats in de koelkast terwijl je de chocolade bereid.
  7. Verwarm de chocolade met de kokosolie au bain marie of in de magnetron tot deze volledig gesmolten is. Indien je de magnetron gebruikt, stel je magnetron dan telkens in op 30 seconden en roer tussendoor, anders brandt je chocolade aan.
  8. Om de drip te maken giet je telkens een klein beetje chocolade op de bovenkant van je taart. Duw met een lepel een klein beetje van de drip naar de rand van de taart zodat deze begint te druipen. Doe dit voorzichtig, anders loopt de hele zijkant vol met chocolade. Ga zo de hele taart rond. Verdeel de overgebleven chocolade over de bovenkant van de taart. Verdeel gezouten pinda's over de nog vloeibare chocolade. Laat in de koelkast stollen.
  9. Als de chocolade gestold is kun je de laatste decoratie aanbrengen. Ik spoot toefjes van de overgebleven pindakaas-botercrème, strooide er nog wat gezouten pinda's over en sprenkelde er wat overgebleven gesmolten chocolade overheen. En dan is het tijd om te gaan smullen! Snijd niet te royale stukken, hij is behoorlijk machtig. Enjoy!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden