Menu

Vegan speculoos van zonnebloempitten

Ik hoor jullie denken, speculoos van zonnebloempitten, is dat lekker? Het antwoord is ja! Normale speculoospasta is natuurlijk ook vegan, maar zit vol suiker en palmolie. Ik zal niet zover gaan en zeggen dat mijn versie gezond is, maar wel een stuk beter voor je dan de pasta uit de winkel. Je hebt wel een goede keukenmachine en een flinke portie geduld nodig, anders krijg je de zonnebloempitten niet genoeg gemalen. Ik heb de pasta twee keer gemaakt, de eerste keer ging een stuk makkelijker dan de tweede keer en ik had minder ook minder olie nodig. Heb dus vooral geduld en blijf goed naar je pasta kijken of er nog meer olie bij moet. 

Aantal: 2 kleine potjes
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredi├źnten:

  • 500 gram zonnebloempitten
  • 5 medjouldadels geweekt in heet water
  • 1 el vanille-essence
  • 3 el speculaaskruiden
  • 4-12 el vloeibare kokosolie of zonnebloemolie


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Rooster de zonnebloempitten 10 minuten in de oven en laat iets afkoelen.
  2. Schep de zonnebloempitten in de keukenmachine en laat 4-5 minuten draaien. Je zult nu fijn poeder hebben en misschien hebben de pitten al wat olie los gelaten. Voeg de vanille, speculaaskruiden en de geweekte dadels toe en laat draaien tot alles goed gemengd is. 
  3. Giet nu 4 eetlepels olie in de kom en mix weer enkele minuten. Schraap iedere minuut langs de zijkanten. Afhankelijk van hoe smeerbaar de pasta is voeg je eetlepel voor eetlepel meer olie toe waarbij je na iedere lepel blijft mixen, tot het mengsel de consistentie van een dikke smeerbare pasta heeft.  
  4. Bewaar de pasta in een afgesloten pot in de koelkast. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden