Menu

Vegan tosti inspiratie

Vandaag geen ingewikkeld recept, maar een simpele all time favorite lunch! Hoe graag ik ook in de keuken sta, soms heb ik ook even echt geen zin om veel tijd te besteden aan de lunch. Dus het werd tijd voor een favoriet uit mijn jeugd, tosti's! Tosti's werden echt veel gegeten vroeger bij ons thuis. Meestal met kaas en ham voor mijn vader en zusje en kaas en appel voor mij en mijn moeder. En dan natuurlijk vooral heel veel kaas. Tsja, wat kan ik zeggen, vroeger stond ik er echt niet bij stil wat voor leed het eten van kaas veroorzaakt. Vandaag de dag doe ik dat dus niet meer, maar dat betekent niet dat ik geen tosti's meer eet. Ik heb er een aantal nieuwe, minimaal net zulke lekkere, varianten voor bedacht. 

Eten jullie vaak tosti's? En wat is jullie favoriete combinatie? Laat het weten in de comments!

Tosti's met ajvar en 'kaas'

Aantal: 2 tosti's
Duur: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 4 boterhammen naar keuze
 • 4-6 el ajvar (te vinden in het Turkse schap van de grotere supermarkten of in de Turkse supermarkt)
 • 3 plakken vegan kaas (bijvoorbeeld Violife of Wilmersburger)


Methode:

 1. Verwarm het tosti-ijzer voor.
 2. Besmeer 2 boterhammen met de ajvar en beleg met 1,5 plak kaas per boterham. Bedek met de overgebleven boterhammen.
 3. Bak ik 3-5 minuten, afhankelijk van je tosti-ijzer, warm en krokant.


Tosti's met pindakaas, sambal en atjar:

Aantal: 2 tosti's
Duur: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 4 boterhammen
 • 4 el pindakaas
 • 2 tl sambal
 • atjar
 • 2 el kokosrasp


Methode:

 1. Verwarm het tosti-ijzer voor.
 2. Beleg 2 boterhammen met de pindakaas. Bestrijk met sambal, bestrooi met de kokosrasp en verdeel er atjar naar smaak over. Beleg met de overgebleven boterhammen. 
 3. Bak in 3-5 minuten, afhankelijk van je tosti-ijzer, warm en krokant.


Tosti's met pindakaas en banaan:

Aantal: 2 tost's
Duur: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 4 boterhammen naar keuze
 • 4 el pindakaas
 • snufje kaneel
 • 1-2 bananen


Methode:

 1. Verwarm het tosti-ijzer voor.
 2. Beleg 2 boterhammen met de pindakaas. Verdeel plakjes banaan over de pindakaas en bestrooi met een beetje kaneel. Beleg met de overgebleven boterhammen. 
 3. Bak in 3-5 minuten, afhankelijk van je tosti-ijzer, warm en krokant.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden