Menu

Vegan wentelteefjes met appel en bramen

Hallo allemaal en welkom (terug)!

Aten jullie vroeger ook wel eens wentelteefjes? Ik wel en ik heb er goede herinneringen aan. Vooral mijn zusje vond ze erg lekker. Gemaakt van witbrood en met een royale laag basterdsuiker, echt genieten! Maar het mengsel van melk en ei is niet zo vegan helaas, dus ik heb ze jaren niet meer gegeten. Tot ik een reclame voorbij zal komen op Pinterest en ik er weer zo'n zin in kreeg! Gelukkig was er niet veel research voor nodig om tot het perfecte recept te komen. Het geheime ingrediënt? Tofu! Dit zorgt voor de smaak van ei die de 'echte' wentelteefjes ook hebben. Ik gebruikte voor deze wentelteefjes een lekker volkoren brood, maar kies vooral brood dat jij lekker vindt. Of brood dat nodig op moet, dat is eigenlijk nog het beste. Oud brood neemt het mengsel namelijk makkelijker op dan vers brood. Zelfs de dreumes die mee at vond ze lekker, dus aarzel niet en maak komend weekend wentelteefjes als ontbijt of lunch!

Aantal: 6 stuks
Duur: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 500 ml plantaardige melk
  • 275 gram tofu
  • 3 el suiker
  • 3 el vanille extract
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 12 sneden brood
  • 3 appels
  • 250 gram bramen


Bereiding:

  1.  Voeg de tofu, plantaardige melk, suiker, vanille extract, kaneel en snufje zout toe aan de blender en pureer glad. Schenk in liefst twee diepe borden. Rasp de appel.
  2.  Verhit een beetje olie in een koekenpan. Leg 2 sneetjes brood in het melk/tofu mengsel, laag 20 seconden intrekken, draai om en laat wederom 20 seconden liggen. 
  3.  Leg een sneetje in de pan, beleg met wat geraspte appel en bramen en leg de tweede boterham hier bovenop. Laat 4-5 minuten bakken. Probeer niet te spieken tussendoor, dan kan er een mooie korst vormen. Draai voorzichtig om en laat wederom 4-5 minuten bakken tot beide zijden mooi goudbruin gebakken zijn. 
  4.  Herhaal met de overige sneetjes brood en serveer direct. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden