Menu

Vegan Wereldgerechten #1 Griekse Kofta

Een nieuwe categorie op mijn blog: vegan wereldgerechten! Iedereen kent ze wel, de verpakkingen van Knorr met zakjes om je eigen wereldgerecht te bereiden. Ze zijn erg populair en niet zonder reden, door alle zakjes en makkelijke instructies is het bereiden zo gebeurd. Maar deze verpakkingen zijn nooit vegan proof en ook niet per sé heel erg gezond. Vandaar dat ik besloot er mijn eigen draai aan te geven! Nu kan ik de gerechten zelf natuurlijk niet eerst proberen om te proeven en dan namaken, dus ik baseer mijn gerechten op andere blogs. 

Deze Griekse Kofta was vroeger echt één van mijn lievelingsgerechten. Heerlijk vond ik het en ik heb het ook vaak bereid. Deze vegan versie is helemaal niet veel moeilijker dan het volgen van het recept van Knorr en ook niet veel meer werk. En het eindresultaat is echt super lekker! Ook mijn niet-vegan vader vond het erg lekker en het enige minpuntje was dat er niet meer van de gehaktstaafjes in zaten ;). 

Aantal: 3-4 personen

Bereiding: 30 minuten
 

Ingrediënten kofta:

  • 300 gram vegan ‘gehakt’ (niet het gerulde, maar het pakje dat op vers gehakt lijkt)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper


Ingrediënten saus:

  • Grote courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 0,5 tl zout
  • Snuf peper
  • Snuf kaneel
  • 225-300 gram zilvervliesrijst


Bereiding:

  1. Begin met het maken van de kofta. Kneed in een kom het ‘gehakt’ met het geperste teentje knoflook en alle specerijen. Maak hier 6-8 kleine rolletjes van.
  2. Snijd de courgette, paprika en tomaten in kleine stukjes.
  3. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de kofta enkele minuten per kant tot deze mooi bruin verkleurd is. Pers de knoflook en roerbak 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree en de gezeefde tomaten voorzichtig door de kofta en voeg dan de gesneden groenten toe. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper en kaneel. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot de groenten zacht zijn maar nog wel een bite hebben.
  5. Serveer de kofta met de rijst. Ook lekker met een frisse groene of Griekse salade.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden