Menu

Vegan Wereldgerechten #2 "Kip" madras

Vandaag heb ik weer een nieuwe plantaardige versie op een bekend Knorr wereldgerecht voor jullie :). Vroeger thuis was dit een veel gegeten gerecht die ik en mijn broertje en zusje allemaal lekker vonden. Inmiddels maak ik natuurlijk geregeld curries en ben ik Indiaas eten echt gaan waarderen, dus ik was benieuwd wat ik er nu nog van zou vinden. De gerechten van Knorr zijn namelijk wel wat aangepast van het origineel om ze voor een breder publiek toegankelijk te maken.  

Eigenlijk is er helemaal geen reden om deze curry volgens een pakje te maken, het is zo simpel! Voor de saus roerbak je een uitje, knoflook en gember. Daarna voeg je paprika toe en bak je deze kort mee, alvorens je de kipstuckjes en de ingrediënten voor de saus toevoegt. Even pruttelen, de appelblokjes toevoegen en je kunt aan tafel.  Mijn ouders kwamen eten toen ik dit gerecht aan het testen was en hun oordeel was erg positief. Mijn moeder vond het echt lijken op de curry zoals we die vroeger aten. Ik vind dit gerecht zelf zeker lekker, maar het haalt het bij lange na niet bij een echte Indiase curry. Eindoordeel: simpel, toegankelijk en ideaal voor een doordeweeksedag en voor kinderen. En als je zin hebt om wat langer in de keuken te staan maak je gewoon een echte curry ;).

Aantal: 4 personen
Duur: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 1 kilo sperziebonen
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl curry madras kruiden (ik gebruikte de mix van Jonnie Boer)
  • 2 schalen plantaardige stukjes als kip
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 120 gram haver fraiche
  • 1 Granny Smith appel
  • Zout en chilipoeder naar smaak


Bereiding:

  1. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook in 12-16 minuten gaar. 
  2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en rasp de gember. Verhit olie in een pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg knoflook, gember en madras kruiden toe en bak nog 1 minuut mee. Snijd de paprika en blokjes en roerbak nog enkele minuten mee. 
  3. Voeg kipstukjes, tomatenblokjes en haver fraiche toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. 
  4. Snijd de appel in blokjes en voeg deze ongeveer 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de curry. 
  5. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Serveer met de rijst en sperziebonen. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden