Menu

Vegan Wereldgerechten #3 Lasagnette

Als ik aan dit gerecht denk, denk ik aan een vriendin van de middelbare school. Zij was net als ik paardengek en we waren dan ook geregeld samen bij de paarden te vinden. Als we daarna bij haar thuis kwamen, mocht ik vaak blijven eten. Één van de gerechten die we toen aten was de Knorr Lasagnette. Ik heb goede herinneringen aan deze middagen en aan de lekkere lasagnette daarna! Het is denk ik ook één van de eerste gerechten die ik zelfstandig leerde maken. Het is inmiddels jaren geleden dat ik voor het laatst de lasagnette van Knorr heb gegeten. Toen ik begon met deze serie wist ik dan ook dat er een vegan variant van moest komen. En dat bleek heel eenvoudig: je maakt de saus, kookt daar de pasta in en maakt de schotel dan af in de oven. Wel koos ik er voor om in plaats van plantaardig 'geruld gehakt' linzen te gebruiken om de saus wat gezonder te maken en voegde ik extra groenten toe. Mocht je echt old school lasagnette willen, gebruik dan vegan 'geruld gehakt' en laat het extra vocht weg. 

Aan welk Wereldgerecht hebben jullie goede herinneringen? En welk gerecht willen jullie graag terugzien in deze serie? Laat het me weten!

Aantal: 4 personen
Duur: 35 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram groene linzen (met een korte kooktijd)
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 250 gram lasagnebladen in stukjes (die met die ribbels)
  • 100-200 gram vegan geraspte kaas


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met wat olie. 
  2. Snijd de courgette, paprika en wortel in kleine stukjes. Snipper de ui. 
  3. Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Pers de teentjes knoflook uit boven de pan en roerbak nog 1 minuutje mee. Voeg courgette, paprika en wortel toe en roerbak nog 2-3 minuten mee.
  4. Voeg gezeefde tomaten, tomatenblokjes, water, linzen, in stukjes gebroken lasagnebladen en Italiaanse kruiden toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de linzen en de stukjes lasagnebladen gaar zijn (afhankelijk van het soort linzen kan dit ook langer zijn, voeg dan pas 10 minuten voor de eindtijd van het koken van de linzen de lasagnebladen toe). Voeg zout en peper toe naar smaak. 
  5. Verdeel alles over de ovenschaal en bestrooi met vegan geraspte kaas. Bak nog 10-12 minuten tot de kaas gesmolten is. 
  6. Lekker met een groene salade. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden