Menu

Recept vegan wortelcake met zoete aardappel

Hallo allemaal! Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie. Deze wortelcake is heerlijk kruidig en zit vol met gezonde ingrediënten als zoete aardappel, wortel en gember. En het is nog heel gemakkelijk te maken ook! Serveer de cake bij de koffie, als toetje, of misschien zelfs als een zondags ontbijtje. 

Vegan wortelcake met zoete aardappel

Aantal: ongeveer 12 plakken
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten:
1 eetl. gemalen lijnzaad
40 ml gesmolten kokosolie
200 gr gare zoete aardappel, geprakt
1 grote rijpe banaan
2 theel. gemalen kaneel
1 theel. gemalen gember
1 theel. speculaaskruiden 
ongeveer 125 ml plantaardige melk
200 gr wortel
15 ml appelciderazijn
3 medjouldadels in kleine stukjes
50 gr pecannoten plus extra om te versieren
200 gr bloem
2,5 theel. baking soda
50 ml ahoornsiroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed en cakevorm met bakpapier.
  2. Meng het gemalen lijnzaad met 45 ml koud water en laat 5 minuten staan. Meng er 40 ml kokosolie, 80 gram zoete aardappel, de geprakte banaan, kaneel, gember, melk, azijn, wortel, dadelstukjes en pecannoten door. 
  3. Meng de bloem met de baking soda en een snuf zout in een andere kom door elkaar en meng door het wortelmengsel. Doe het beslag meteen in de bakvorm en bak direct in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Als je een houten sateprikker in de cake steekt moet deze er door weer uitkomen. Neem de cake uit de oven en laat afkoelen. 
  4. Maak intussen de vulling door de rest van de zoete aardappel in de keukenmachine glad te draaien met 50 ml ahoornsiroop en 1 theelepel speculaaskruiden. Laat in de koelkast helemaal koud worden. Verdeel de topping over de afgekoelde worteltaart en versier met de extra pecannoten. 
Vegan wortelcake met zoete aardappel

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden