Menu

Verwarmende curry met zoete aardappel, broccoli en kokosmelk

Het wordt weer kouder, dus kan ik weer helemaal los gaan met soepen en curries! Nu eet ik die eigenlijk het hele jaar door heel erg graag, maar in de winter smaken soep en curries toch net iets lekkerder. Bijvoorbeeld als je helemaal natgeregend thuiskomt, of na een heerlijke, maar koude wandeling over het strand of door het bos. En tijdens het eten hoor ik dan liefst met het geluid van een harde regenbui in de wetenschap dat ik dan niet meer naar buiten hoef. Heerlijk toch?

De inspiratie voor dit recept komt van een blog die ik al jaren volg, halfbakedharvest.com. Dit is helemaal geen vegan blog, maar ik volg haar al zo lang dat ik het erg leuk vind om haar verhalen te blijven lezen. En ik doe er een hoop inspiratie op waardoor het helemaal leuk blijft om te lezen. Dit recept is gebaseerd op een soep van halfbakedharvest.com waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. De basis bestaat uit gebakken ui, gember en knoflook. Daarna voeg je de linzen, zoete aardappel, broccoli, currypoeder, bouillon en kokosmelk toe en laat je het geheel ongeveer 15 minuten koken. Appeltje (vegan) eitje! Serveer net als ik met zelfgebakken naan of kies voor rijst. Laat het smaken!

Aantal: 3-4 personen
Duur: 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • 1 grote ui
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5-2 el currypoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 200 gram rode linzen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 stronk broccoli
  • 750 ml groentenbouillon
  • 400 ml kokosmelk


Bereiding:

  1. Snipper de ui. Verhit olie in een grote pan en bak de ui in 5-10 minuten glazig. Rasp de gember en pers de knoflookteentjes. Roerbak 1--2 minuten mee. 
  2. Snijd in de tussentijd de zoete aardappel in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Vergeet ook niet de stronk in kleine stukjes te snijden, deze kun je prima eten!
  3. Voeg de currypoeder en cayennepeper toe aan de pan en roer goed door. Voeg bouillon, linzen, zoete aardappel, broccoli en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. 
  4. Kook de curry in ongeveer 15 minuten gaar. Breng op smaak met extra cayennepeper en zout. Serveer met naan of rijst. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden