Menu

What I eat in a day #vegan #eetstoornisherstel

Hallo allemaal! Vandaag deel ik met jullie wat ik zoal op een dag eet als veganist. Ik vind dit altijd heel interessant om te lezen van anderen, vandaar dat ik dit jullie niet wilde onthouden. Zoals jullie zien eet ik behoorlijk veel, dit komt doordat ik vanwege mijn eetstoornis nog in gewicht moet toenemen en eet volgens een lijst. De hoeveelheden zijn dus niet helemaal passend bij mijn normale eetpatroon, maar de producten wel!

Ontbijt
Ik at vandaag mijn favoriete ontbijtje: overnight oats met pindakaas en banaan. Hierbij dronk ik een kop thee en at ik een appel.

Overnight oats met pindakaas en banaan

Tussendoor snoepte ik appeltaartdeeg, echt mijn guilty pleasure! Alleen niet zo fotogeniek, vandaar geen foto. 

Lunch
Mijn ouders kwamen lunchen en ik bakte een rozijnenbrood. Ik at hier 5 sneetjes van. Ook at ik nog sojayoghurt met muesli en een appel maar deze ben ik vergeten te fotograferen.

Zelfgebakken vegan rozijnenbrood

Tussendoor
Ik had een appeltaart gebakken voor mijn ouders. Het idee van de appeltaart bezorgde me wel stress, maar uiteindelijk kon ik wel een stukje eten en vond ik het erg lekker.

Vegan Marokkaanse appeltaart

Avondmaaltijd
Ik had voor het eerst zelf seitanworstjes gemaakt! Het stond al langer op mijn lijstje maar kwam er nooit van. Vanmorgen tijdens het bakken van het brood en de appeltaart had ik er eindelijk de tijd voor genomen. Het is echt verrassend hoeveel de structuur van seitan lijkt op dat van vlees. Erbij maakte ik chili sin carne met pompoen en rijst. Erg lekker al zeg ik het zelf.

Tussendoor
In het ziekenhuis eten we om half 9 ’s avonds nog een broodmaaltijd. Ik houd helemaal niet zo van brood, dus verving ik deze voor crackers met banaan en crackers met pindakaas. Ze pasten niet allemaal op mijn bord voor de foto, in totaal at ik er 4.

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden