Menu

What I eat in a day #2

Hallo, welkom bij weer een eetdagboekje. Dit keer een kijkje in een dagje eten in de kliniek. Ik volg een aankomeetlijst opgesteld door een diëtiste, welke bestaat uit drie broodmaaltijden en een warme maaltijd. Ook heb ik 's ochtends en 's avonds een tussendoortje, maar die ben ik vergeten op de foto te zetten. Het is vooral veel brood, dus de foto's zijn een beetje saai, maar hopelijk vind je het wel interessant om te zien. Zoals jullie kunnen zien eet ik nu wel zuivel, dit omdat ik geen andere keuze heb. Veganistisch eten in het ziekenhuis is niet mogelijk en zelfs helemaal vegetarisch is lastig omdat ze wel vis serveren, maar gelukkig is er voor mij een uitzondering gemaakt en krijg ik geen vis. Thuis vervang ik de zuivel op mijn eetlijst wel door een veganistisch alternatief. 

What I eat in a day: ontbijt

Mijn ontbijt bestaat uit 4 boterhammen besmeerd met boter en beleg, yoghurt met muesli en een papje. Twee boterhammen moet ik zelfs dubbel beleggen. Meestal ga ik voor de combinatie pindakaas en aarbeienjam, of als er geen aardbeienjam is, voor dubbel abrikozenjam en pindakaas met hagelslag. Nog tips voor andere lekkere combinaties?

 

Als tussendoortje in de ochtend kies ik voor gedroogde abrikozen. 

Bij de lunch eet ik 5 boterhammen met boter en beleg en yoghurt met muesli. Vandaag at ik er ook een bakje frambozen bij. De ontbijtkoek gebruik ik als broodbeleg, echt een aanrader!

 

Tussendoor koos ik dit keer voor een handje nootjes. Andere keren ga ik voor een handje gedroogde kikkererwten of een Nakd reep. 

Op woensdag mag ik altijd zelf mijn avondeten bestellen, op maandag en dinsdag heb ik maaltijdcoaching en krijgen ik samen met mijn groepsgenootjes een voorgeselecteerde maaltijd. Op donderdag is er koken en kiest één van ons de uitdaging van de dag. Dit kan bijvoorbeeld zijn pizza, iets uit de frituur, iets met avocado of iets met pesto. Vaak zijn het dus wel echt uitdagende maaltijden, maar wel een stuk lekkerder dan het ziekenhuiseten. 

 

Vanavond koos ik voor zilvervliesrijst, met vegetarische balletjes, groene bloemkool en tomatensaus. Ook moet ik een toetje en een stuk fruit bij de maaltijd eten. 

Om half 9 's avonds eet ik nog een keer een broodmaaltijd. Weer 4 boterhammen met boter en beleg waarvan 2 boterhammen dubbel belegd, een stuk fruit en een toetje. Ja, dat zijn in totaal dus 13 boterhammen op een dag. Ik ben dan ook echt blij als ik thuis een keer havermout kan eten in plaats van die stapel boterhammen. 

 

Dit was het weer voor vandaag! Vond je het leuk om te lezen? Laat het weten in een reactie onderaan dit blog!

Reacties

Mandy Vink 17 augustus 2019 om 13:36

Wow wat een stapel zeg! Superknap.
Petje Af!!!

Write comment

* Verplichten velden