Menu
Buddha bowl met auberginespread

Buddhabowl met auberginespread

Krijg jij ook spontaan trek als je deze foto bekijkt? Nou ik wel! Een groot bord vol met geroosterde groenten, komkommer, tomaat, bonen en een heerlijke auberginespread, daar maak je mij echt blij mee! Hoe meer groenten hoe beter! Gekookt zijn de meeste groenten maar saai, maar geroosterd smaken ze een heel stuk beter. Bijna alle groenten kun je roosteren, alleen de oventijd verschilt nogal. Voor deze bowl gebruikte ik spruitjes, pompoen en broccoli, maar rode bieten en bloemkool zijn ook heerlijk geroosterd. Wat de bowl echt afmaakt is de spread. Deze lijkt wat op baba ganoush, maar dan met pindakaas. Echt om je vingers bij af te likken!

Buddha bowl met auberginespread

Aantal: 3 porties
Bereidingstijd: 1-1,5 uur

Ingredi├źnten:

  • 1 kleine flespompoen
  • 1 aubergine
  • 500 gram spruitjes
  • 1 broccoli
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 komkommer
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el (sesam)olie
  • 1 el pindakaas
  • 0,5 tl geroosterde paprikapoeder
  • sap van 0,5 citroen
  • zout en peper
  • Optioneel: specerijenmengsel naar keuze (ik gebruikte kokos-currypoeder van de Markthallen)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de flespomoen en snijd in kleine blokjes. Schil de aubergine, snijdt in vieren en bestrijk de snijvlakken met de (sesam)olie. Verdeel over de bakplaat en bak in 25-30 minuten gaar. 
  3. Was intussen de spruitjes en halveer (tenzij je kleine spruitjes gebruikt). Was de broccoli en snijd in roosjes. Gooi de steel niet weg maar snijd in klein stukjes. Verdeel over de bakplaat en bak in 20-25 minuten gaar. Ik bak de groenten om de beurt, maar als je 2 bakplaten hebt kun je alle groenten ook tegelijk roosteren. Wissel dan bij voorkeur de platen halverwege de baktijd om. 
  4. Laat alle groenten wat afkoelen. Snijd de komkommer in kleine stukjes en halveer de snoeptomaatjes. Laat de kidneybonen uitlekken. 
  5. Maak de auberginespread: voeg de aubergine, pindakaas, paprikapoeder en citroensap toe aan een keukenmachine. Pureer tot een spread. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  6. Maak de borden op. Verdeel de sla over de borden. Voeg de geroosterde groenten, komkommer, tomaatjes en de kidneybonen netjes gescheiden toe. Verdeel de auberginespread over het midden van de borden. Bestrooi de geroosterde groenten eventueel met een specerijenmengsel naar keuze, ik gebruikte een kokos-currymengsel die ik haalde bij een kraampje bij de Markthallen.

    Eet smakelijk! 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden