Menu

What I eat in a day #3

Hallo en welkom terug bij de rubriek What I eat in a day! Vandaag heb ik een eetdagboekje voor jullie waarin ik mijn avondmaaltijden van een week laat zien. Dit zijn een aantal maaltijden in de kliniek en een aantal maaltijden thuis. Zoals ik eerder al schreef is het in de kliniek niet mogelijk om veganistisch te eten, dus daar zijn mijn maaltijden vegetarisch. Op de dagen die ik zelf kon koken at ik wel volledig vegan. 

 

Maandag:
Ik begin meteen een dag zonder foto, die ben ik vergeten te nemen. Het menu van de dag was rode kool met aardappelpuree en vegetatisch zuurvlees. Hierbij at ik een schaaltje vla en druiven. De rode kool is een van de maaltijden die in de kliniek best goed te eten is, geen slechte maaltijd dus vandaag. 

Dinsdag:
Vandaag staan er boontjes met een omelet, aardappel en tomatensaus op het menu. De saus is een verplicht onderdeel van de maaltijd en moet helemaal op. Ik gooi hem over de omelet, die vind ik niet zo lekker. Deze maaltijd valt wat minder in de smaak, de boontjes zijn te gaar en de combi is niet zo mijn ding. Als toetje eet ik een sinaasappel en een bakje kersenvla. 

Woensdag:
Op de woensdag mag ik zelf bestellen. In het begin van mijn opname kreeg ik iedere dag een voorbestelde maaltijd, maar vanaf halverwege mijn herstel mag ik de broodmaaltijden en de warme maaltijd op woensdag en vrijdag zelf kiezen. Ik koos voor zilvervliesrijst met erwtjes en worteltjes, vegaballetjes en tomatensaus. Dit eet ik bijna elke woensdag, een veilige en goed te eten keuze. Als toetje eet ik perzikjes en meloen. 

Donderdag:
Iedere donderdag koken we met de diëtiste. We kiezen om de beurt een uitdaging, vandaag is de uitdaging een maaltijdsalade met een saus op basis van mayonaise. Het wordt een op een caesarsalade geïnspireerde salade met (voor mij vegetatische) kipstukjes, gebakken aardappeltjes, ijsbergsla, parmezaanse kaas, croutons en dressing. We eten er een pistoletje met olijventapenade bij. Het toetje is sojayoghurt en een wilde perzik. Echt een hele lekkere maaltijd! Het is zo fijn om te kunnen koken op de donderdag, hoewel wat er gekookt wordt soms ook echt wel een uitdaging is. 

Vrijdag:
Op vrijdag ga ik op weekendverlof. Dat betekent dat ik het hele weekend lekker thuis ben en zelf mag bepalen wat we eten, zo fijn! Vandaag kiezen we voor courgettesoep met een courgette uit de groententuin van Jorians ouders. Erbij eten we een tosti met paprikaspread en vegan kaas. Als toetje eet ik een schaaltje sojakwark met blauwe bessen. 

Zaterdag:
Vanavond staat er pasta met een linzenbolognese op het menu. Ik heb met de diëtiste afgesproken dat ik thuis ook weer pasta probeer te eten omdat ik dit erg lekker vind en vanuit mijn eetstoornis niet zo goed durf te eten. Ik weeg de pasta af zodat ik zeker weet dat ik genoeg opschep. De saus is een soort van bolognese met groene linzen, wortel en champignons. Ik strooi er wat edelgistvlokken over om het af te maken. Als toetje eet ik weer sojakwark met blauwe bessen. 

Zondag:
De maaltijd van afgelopen vrijdag viel zo goed in de smaak dat we besluiten hem op zondag nog een keer te maken. Het is dus weer een overheerlijke courgettesoep geworden met een tosti van paprikaspread en vegan kaas. Ook het toetje gaat op repeat, sojakwark met blauwe bessen. 

 

Zo, dit waren mijn avondmaaltijden van een week. Een mix tussen maaltijden in de kliniek en maaltijden thuis. Vonden jullie dit leuk om te lezen? Of heb je nog vragen? Laat hieronder dan even een berichtje achter!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden