Menu

What I eat in a day #5

Ola,

Vandaag wilde in jullie weer een kijkje geven in mijn eetpatroon. Ik vind het altijd zo leuk om te kijken wat anderen nu echt eten en ik kan er ook echt inspiratie uit opdoen. Deze keer heb ik een week lang mijn avondeten bijgehouden. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien en te lezen wat ik op een gewone werkweek eigenlijk eet en kunnen jullie nog wat inspiratie opdoen! 

Vandaag had ik een beetje haast, want ik had om 7 uur celloles. Daarom heeft mijn vriend heel lief voor mij gekookt. We aten rijst met geroerbakte prei, champignons en bruine bonen en allerlei specerijen. Dat is fijn thuiskomen :)

Vandaag was ik vrij en had ik dus tijd om wat uitgebreider in de keuken te staan. Het werd een vegan variant van daging smoor, een Indisch stoofgerecht. Origineel met rundvlees welke ik verving door sojabrokken. Het recept komt nog online!

Steak van bloemkool heb ik vaker voorbij zien komen, maar opeens had ik het idee van een vegan bloemkool schnitzel in mijn hoofd. Ik maakte plakken bloemkool, gepaneerd met panko en specerijen, kort gebakken in de pan en gegaard in de oven. Ik at twee broodjes met een grote plak 'schnitzel', sla, tomaat, augurk en ketchup. Echt smullen! Ook dit recept komt nog online.  

Ik had nog een halve bloemkool over, dus vandaag gingen de schnitzels in de herhaling. Ik at weer twee broodjes met hetzelfde beleg. 

Een simpel gerechtje na mijn werk vandaag. Een wortelsoep met pindakaas en sambal met een tosti van ajvar en vegan kaas. Simpel, snel klaar en erg lekker. Ik at twee grote kommen soep met 1 (dubbele) tosti. 

Het is zaterdag, dus ik had weer wat meer tijd om in de keuken te staan. Ik had nog een pompoen liggen, dus het werd Sri Lankaanse pompoencurry met zelfgemaakt naanbrood. Ik word dit gerecht echt nooit zat!

Niet zo'n mooie foto, maar ik had een beetje haast. We hadden een BBQ met collega's vandaag en ik nam 6 van deze springrolls mee, gevuld met allerlei groenten en gemarineerde tempeh. Op de BBQ had mijn collega gezorgd voor heel veel groenten, maïskolven en een vegan salade en daar heb ik ook nog lekker van gegeten. Super lief dat ze aan me had gedacht. 

Dat was het voor deze week! Vinden jullie het leuk als ik deze overzichten post? Laat het weten in een berichtje hieronder!

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden