Menu
Wortelstamp met zoete aardappel

Wortelstamp met zoete aardappel

Het is winter, tijd voor stamppot! Ik maakte een lekkere variatie op de klassieke hutspot. Als kind was hutspot de enige stamppot die ik lekker vond. Met scouting aten we met kerst altijd boerenkoolstamppot, dat vond ik toch zo vies! Gelukkig maakten mijn ouders die avonden tomatensoep zodat ik thuis nog wat kon eten. Deze hutspot met een twist had ik als kind vast wel lekker gevonden. Door de zoete aardappel en de wortel is het een vrij zoet gerecht. Ik serveerde het met mijn zelfgemaakte seitan worstjes, maar de vegan roockworst van de Vegetarische Slager is ook goed te eten. Ook deed ik er een beetje Marmite overheen, dit geeft een wat vlezige jussmaak. Maar pas wel op met de hoeveelheid, de smaak is erg overheersend. 

Wortelstamp met zoete aardappel

Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 grote uien


Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de winterpeen en snijd in dunne plakjes. 
  2. Breng een pan met een laagje water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de aardappel en wortel toe en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snijd de ui in ringen. Verhit wat olie in een koekenpan en laat de uien op een laag vuur lekker zacht en een lichtbruin worden.
  4. Giet de aardappel en wortel af. Stamp (eventueel met een klein beetje sojamelk en een klontje vegan boter) tot een stampot. Roer de uien erdoor.
  5. Serveer met seitan worstjes of vegan rookworst en een klein beetje Marmite

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden