Menu
Zoete aardappel-wortelsoep

Zoete aardappel-wortelsoep

Hallo allemaal. Het is weer herfst, dus is het tijd voor soep! Alhoewel, bij mij is het eigenlijk altijd wel tijd voor soep. Dit keer heb ik een vol smakende soep voor jullie, zonder dat er room aan te pas komt. De zoete aardappel zorgt voor een romige, volle smaak en de Thaise rode currypasta voor de nodige pit. Om de soep helemaal af te maken kun je er nog wat pindakaas aan toevoegen. Extra pindakaas is bij mij altijd een goed idee! Of serveer de soep met een tosti met pindakaas, sambal en atjar, jammie!

Zoete aardappel-wortelsoep

Aantal: 4 kommen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • Grote witte ui
  • Grote zoete aardappel (ongeveer 600 gram)
  • 750 gram winterpeen
  • 1 zakje Thaise rode currypasta (ik gebruik de Fair Trade currypasta, deze is vegan)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 3 eetlepels pindakaas

Bereidingswijze:

  1.  Snipper de ui. Schil de zoete aardapel en snijd in kleine blokjes. Snijd de winterpeen in kleine stukjes. 
  2. Verhit een klein beetje olie in de pan (of een laagje water als je geen olie wilt gebruiken). Fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. 
  3. Voeg de specerijen en de currypasta toe, roer goed door en laat 1-2 minuten meebakken.
  4. Voeg de zoete aardappel, winterpeen en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 20-25 minuten gaar. 
  5. Voeg eventueel de pindakaas toe. Pureer de soep en breng op smaak met wat peper en zout. 
Zoete aardappel-wortelsoep

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden