Menu

Zuurkoolschotel

Als het buiten koud begint te worden heb ik echt zin in lekkere, verwarmende maaltijden. Dit is zo'n lekker recept voor koude dagen. Tot vorig jaar wist ik niet dat ik zuurkool lekker vond, maar sinds ik dat heb ontdekt kan ik er geen genoeg van krijgen! Gewoon zo uit het bakje, in een tosti of zo in een lekkere ovenschotel. Houden jullie ook zo van zuurkool? Wat zijn jullie favoriete wintergerechten?

Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30 + 30 minuten

Ingredi├źnten:

  • 400 gram verse zuurkool
  • 500 gram zoete aardappel
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (310 gram)
  • 1 el misopasta (of extra sojasaus als je deze niet hebt)
  • 2 el sojasaus


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. 
  3. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit olie in de pan. Voeg ui toe en bak in 5 - 10 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdampt. Voeg misopasta, sojasaus en linzen toe en verwarm mee. 
  4. Stamp de zoete aardappel tot een puree.
  5. Smeer een ovenschaal in met olie en voeg als eerste het champignon/linzenmengsel toe. Verdeel de zuurkool erover en tot slot de puree. Zet in de oven en bak 30 minuten.  

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden