Menu

Quinoa salade met bietjes, blauwe bessen en pecannoten

Ik heb lang niet kunnen (mogen) genieten van lekker eten, ik vond niks gezond genoeg en alles bevatte teveel calorieën. Gelukkig gaat dit nu een stuk beter en staat er steeds vaker iets wat ik echt heel lekker vind op het menu. Ik heb zelfs voor het eerst in lange tijd weer genoten van een frietje. Maar sommige dagen heb ik gewoon behoefte aan iets heel gezonds, maar toch ook iets heel erg lekkers. Je komt dan al snel uit op een salade, maar met  een simpele en saaie groene salade maak je mij echt niet blij. Gelukkig is deze salade alles behalve saai en simpel! De bietjes en quinoa zorgen voor een wat aardse smaak, de blauwe bessen voor een licht fris zuurtje, de rucola geeft de salade iets pittigs en de pecannoten zorgen voor een lekkere bite. En al deze ingrediënten samen zorgen voor een gezonde combinatie van eiwitten, vitamines, anti-oxidanten en gezonde vetten. Zo lekker kan gezond eten zijn!

Aantal: 4 personen
Duur: 30 minuten + tijd voor afkoelen

Ingrediënten:

  • 300 gram quinoa
  • 600 gram bietjes (vers of voorverpakt)
  • 300 gram blauwe bessen
  • 100 gram rucola of gemengde sla met rucola
  • 100 gram pecannoten (of noten naar keuze)
  • Goede kwaliteit olijfolie, balsamicoazijn, suiker, zout en peper naar keuze


Bereiding:

  1. Als je verse bieten gebruikt, kook deze dan eerst. Haal eventueel het loof van de bieten, maak ze schoon en kook ze in ruim water gaar. Zomerbieten hebben 20-30 minuten nodig, winterbieten een heel stuk langer, 1,5-2 uur. Prik regelmatig in de bieten om te controleren of ze gaar zijn. Laat afkoelen, verwijder de schil en snijd in blokjes. 
  2. Bereid de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel nadien af met koud water. 
  3. Meng in een grote kom de quinoa, gesneden bietjes, blauwe bessen, rucola en nootjes.
  4. Mijn vriend vindt de salade zonder dressing het lekkerst, ik kies voor een dressing van balsamicoazijn. Je kunt ook kiezen voor enkel wat goede kwaliteit olijfolie met zout en peper. Voor de balsamicoazijn dressing meng je 2 el balsamicoazijn met 0,5 tl suiker tot de suiker is opgelost. Roer er daarna 2-4 el olijfolie naar smaak doorheen en meng de gewenste hoeveelheid door je salade. 

Reacties

Geen reacties gevonden

Write comment

* Verplichten velden